Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 september 2009

“Op een schaal van 1 tot 10 zat mijn pijnniveau op 200”

Hernia krijgt Kabbour Essadki er niet onder

NOORDWIJK – Kabbour Essadki is weer terug van weggeweest. Een splijtende hernia heeft de actieve man drie maanden lang verplicht rust gegeven, maar op 1 oktober gaat Kabbour Tapas y Gamba’s aan de Grent 12 weer officieel open. De vele vaste gasten kijken smachtend uit naar dit moment, zo blijkt uit een op de spiegel geschreven mededeling van “Jan” en “Trea”: “Hé Kabbour! Tot vrijdag: wij zijn er zeker!”

Door Joep Derksen

Ook ontving Kabbour vele emails, sms-jes, kaarten en bezoeken van de klanten. Dit soort kleine gestes betekenen veel voor Kabbour: “Ik heb het heel slecht gehad, wat begon met enkele probleempjes in de rug die ik met pijnstillers bevocht, kreeg ik er opeens een hernia overheen. Je probeert je lichaam in balans te houden, maar uiteindelijk heb je over 93% van je lichaam totaal geen controle.” Hij laat het grote litteken op zijn rug zien: “De hernia zat bovenin de onderrug en dat was echt pijnlijk. Ik moest van de dokter een cijfer van 1 tot 10 geven over mijn pijn en in eerste instantie was dat 200. Nu is het pijnniveau gezakt tot 1 of 2. Maar ik heb het nu gehad: vanaf 1 oktober ga ik officieel weer open. Ik ben geen thuiszitter en wil mijn heerlijke paella voor de mensen maken.”
Vanaf 1 juli lag Kabbour (63) plat: dat is dus vlak voor de zomerperiode, de drukste tijd van het jaar voor de horeca. De eigenaar zegt hierover: “Deze winter dacht ik nog dat ik na de zomer wat aan mijn rug wilde laten doen, maar opeens kreeg ik die hernia. Ik ben drie jaar geleden met mijn concept voor Tapas y gamba’s begonnen en opeens leek mijn droom uit elkaar gespat. Nu heb ik het gevoel dat ik opnieuw ga beginnen. Maar ik ben een positief mens: ‘What doesn’t kill you, makes you stronger’. Ik heb iedereen gemist. Ik wil aan het werk en onder de mensen blijven. In de afgelopen drie maanden heb ik veel boeken gelezen over mijn concept, een mediterraanse keuken, en ik barst van de nieuwe ideeën. Zo gaan we speciale thema-avonden houden, zoals paella-avonden en visavonden. Bovendien is deze locatie zeer geschikt voor geheel verzorgde verjaardagen en bedrijfsfeestjes tot zo’n 30 personen.”