Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

Volop ideeën over toekomst stationsterrein Voorhout

‘We hebben stiekem nagedacht over realisatie van nieuw gemeentehuis’

TEYLINGEN – ‘Het wordt tijd om het gebied bij het station Voorhout aan te pakken’. Deze woorden van commissielid John Bosman (VVD) vatten de gevoelens van de politici tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op woensdag 2 september samen. Het college kreeg toestemming voor een voorbereidingskrediet van 200.000 euro zodat vier projectontwikkelaars een stedenbouwkundige visie aan de gemeente kunnen voorleggen. Op basis van deze visie wordt besloten wat er binnen enkele jaren op een deel van het huidige parkeerterrein verschijnt.

Enkele raadsleden deden alvast wat suggesties: ‘Maak er een evenemententerrein van, met een verdiepte en meerlagige parkeergarage. Met grotere perrons kun je ook stationsgerelateerde winkels realiseren’, aldus Bosman. Commissielid Angelique Fortanier (CDA): ‘Dit is een toplocatie gelegen aan het station: denk ook aan kantoren of één groot gemeentehuis voor de gemeente Teylingen. Of wellicht een brandweerkazerne en zorg voor een eventuele ondertunneling van het spoor.’ De PvdA kon zich in veel voorstellen vinden en ook Trilokaal was voorstander van een kantorencomplex. ‘Maar met een maximum hoogte van drie lagen en een terugliggende vierde laag’, aldus commissielid Leo van Steyn van die partij.
Wethouder Leo van der Zon gaf aan dat er wellicht een ondergrondse parkeergarage komt, maar dat het lastig wordt om het perron bij de ontwikkeling te betrekken met winkels of als ontmoetingsplek. ‘Op deze locatie komt geen nieuw gemeentehuis, al hebben we daar wel stiekem over nagedacht. Ook komt er geen brandweerkazerne en geen grootschalige kantoren. We kiezen voor wat hogere bouw, (tot zes lagen, red.).’