Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 oktober 2009

Buitendorpse brandweer zorgt voor vertraging

VOORHOUT – Als er brand is, dan telt iedere minuut. Ook bij een schoorsteenbrand, zoals het geval was op vrijdagavond 2 oktober aan de Wilgenhorst. Dan helpt het niet wanneer er een ladderwagen helemaal uit Noordwijk moet komen rijden, omdat de brandweer van Teylingen niet over zo’n exemplaar beschikt. En nog frustrerender wordt het als de Noordwijkse chauffeur niet de juiste weg weet (geen Tomtom in de ladderwagen?) en spoorslags naar de Schorrekruidweg rijdt. De omwonenden en enkele van de brandweerlieden spraken er in ieder geval schande van.
Gelukkig kwamen de bewoners, die dit jaar de open haard voor het eerst hadden aangestoken, met de schrik vrij. De kordate Teylingse brandweerlieden haalden het vonkende en smeulende materiaal uit de schoorsteen om een verdere noodsituatie te voorkomen. Nadat vorige maand een ladderwagen uit Lisse moest komen om assistentie te verlenen aan de Teylingse brandweer en nu weer een ladderwagen uit Noordwijk, rijst de vraag aan de Teylinger politiek: wordt het niet eens tijd dat Teylingen ook over een eigen ladderwagen beschikt? Wellicht is de aanstaande toetreding tot de regionale brandweer een goed moment om hiertoe te besluiten.