Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 oktober 2009

Deadline oplossing Agnes-problematiek niet zeker

VOORHOUT – Al enkele weken is er complete mediastilte omtrent de nieuwe Agnes. De gemeenteraad had op 29 juli in een extra vergadering het college opgeroepen om ervoor te zorgen dat 19 ultraseniore bewoners met een duidelijke zorgvraag weer terug kunnen naar hun oude locatie. ActiVite had deze bewoners begin juli geïnformeerd dat er onvoldoende voorzieningen waren om een terugkeer naar de oude locatie te verzorgen. “Onacceptabel”, zo oordeelde de raad unaniem.

Over de huidige stand van zaken vertelt wethouder Leo van der Zon desgevraagd: “Er is indertijd gezegd dat er binnen drie maanden een oplossing moet komen. Die drie maanden zijn nog niet voorbij, maar we hadden eerder wel de hoop dat we nu al met een stukje voortgang hadden kunnen komen.”
Hij vervolgt: “De partijen Stek en ActiVite zijn nog steeds met elkaar in goed overleg om te kijken naar de oplossingsrichtingen. Er valt echter alleen te melden dan dat we bezig zijn en het overleg nog niet vast zit.” Wordt de deadline van drie maanden gehaald, waarbinnen een oplossing moet komen voor de bewoners? Van der Zon: “Ik weet niet of die drie maanden gehaald worden, maar we houden de datum 29 oktober goed in de gaten om dan met een oplossing danwel oplossingsrichting te komen.”