Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 oktober 2009

Klankbordgroep wordt buurtvereniging

VOORHOUT – Acht bewoners van de Beukenrode hebben de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat hun buurt sterk in kwaliteit verbetert. Zo verwijderden ze op Burendag (zaterdag 26 augustus) veel graffiti en hebben ze een nieuwe buurtvereniging opgericht: BV Beukenrode.

Door Joep Derksen

In feite is de BV Beukenrode ontstaan dankzij de gemeente, zo laat mede-initiatiefneemster Ryanne Dijkstra (40) weten: “We hoorden dat de speeltuin bij ons in de buurt veranderd zou worden en de gemeente wilde dat we een klankbordgroep op gingen zetten, voor een vereenvoudigde communicatie. Er zijn echter meer problemen in de wijk, zoals graffiti, hangjongeren, parkeergelegenheden en op sommige plaatsen een te uitbundige hoeveelheid aan groen. Daarom hebben we de BV Beukenrode opgericht: zo heeft de gemeente een klankbordgroep en zijn we tegelijk het aanspreekpunt richting de gemeente voor alle overige zaken die spelen.”

Halve meter

Na een rondje langs de even nummers (150 tot 380) van de woningen aan de Beukenrode nabij de Spoorlaan tot aan de Essenrode, namen acht mensen het initiatief tot de oprichting van BV Beukenrode. Naast Dijkstra waren het Alex Bakker, Joost en Peter Koomen, Martine de Ket, Jaap van der Geer, Peter van Gils en Edwin Hoogeveen. Maandag 5 oktober hadden ze een vergadering met de gemeente over de speeltuin die na twintig jaar dringend aan restauratie toe is. Met name het voetbalveld, waar de grasstukken voor de goals bijna een halve meter lager ligt dan de rest van het veld, is dringend aan vervanging toe.

Dijkstra: “Het speelterrein is van gras en is verzakt. Als het regent, is het helemaal ondergelopen. De drainage onder het hele grasveld moet drastisch aangepakt worden, zodat het voor de komende twintig jaar in orde is. Verder hebben we hier het beste basketbalveld van Voorhout en dat willen we houden. Voor het voetbalveld willen we kunstgras en het hele speelveld zou geschikt moeten zijn voor kinderen van 0 tot 18 jaar, met een apart hoekje voor de kinderen tot 4 jaar. Daarnaast mag het groen om het speelterrein minder intens worden. Als het voetbalveld weer gerestaureerd is, dan hopen we dat Edwin van der Sar, die hier vroeger gevoetbald heeft, het nieuwe veld wil openen. We willen het veld dan het Van der Sar-veldje noemen.”

Na het gesprek met de gemeente liet Dijkstra weten: “We hebben drie presentaties gehad, waarbij we zeer enthousiast waren over een voorstel waarin het kunstgrasveldje en een complete drainage van het veld geregeld wordt. Er zijn echter ook 12 andere speelveldjes waarbij de omwonenden een keuze mogen maken uit drie bedrijfsvoorstellen. Donderdag 15 oktober is bekend welk bedrijf de opdracht voor de renovatie van de speeltuinen gegund krijgt.”
In januari wordt de speeltuin heringericht. BV Beukenrode is ook te zien op internet: http://bvbeukenrode.hyves.nl/?ref=sr.