Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 oktober 2009

Zebrapad bij ‘t Bolwerk blijft op huidige locatie

"Ouders geven verkeerde voorbeeld"

SASSENHEIM – De voetgangersoversteekplaats aan de Menneweg bij basisschool ‘t Bolwerk komt vooralsnog niet terug op de oude locatie. Wethouder Gerrit van der Meer (PvdA) beoordeelde dinsdag 29 september de situatie en concludeerde dat er met het zebrapad op de nieuwe plek sprake is van een “belangrijke verbetering”.

Van der Meer vertelt over de dag dat hij de situatie beoordeelde: “Ik ging bewust met de auto, want ik wil de situatie ook uit het oogpunt van de automobilist bekijken. Gevaarlijke situaties zag ik niet. Er steken wel nog kinderen recht voor de school over, dus op de plek waar eerder het zebrapad lag, maar dat waren alleen de kinderen die samen met hun ouders oversteken. Kinderen die alleen oversteken maken allemaal keurig gebruik van het zebrapad. Wel aardig om hier in het kader van de opvoeding nog eens over na te denken.”

De wethouder vervolgt: “Heel veel kinderen worden met de auto afgehaald. Daarvoor is destijds een soort lus voor de school aangelegd, zodat de auto’s niet op de weg hoeven te stoppen. Verreweg de meeste auto’s gaan na het afhalen richting Parklaan. Dat betekent dus vanaf de lus (eenrichtingsverkeer) links af en voor de school langs rijden, precies over de plek waar eerst de oversteekplaats lag. Al die auto’s, en het zijn er echt veel, gaan nu dus niet meer over het zebrapad. Dat kan ik niet anders zien dan als een belangrijke verbetering.”
Van der Meer vertrok weer met de auto om vervolgens terug te keren via een andere route. Op deze wijze bereikte hij het zebrapad vanuit de bocht in de Menneweg. Deze situatie beviel hem minder, zo laat hij weten: “Je ziet het zebrapad inderdaad vrij laat, vooral door de in de bocht geparkeerde auto’s. Daar moeten we dus in ieder geval wat aan doen. Verder ga ik nog een keer met de deskundigen praten. Dringende redenen om de oude situatie heel snel te herstellen zijn er echt niet.”