Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 oktober 2009

Jeugd belaagt Jong Oranje spelers

SASSENHEIM – De spelers van Jong Oranje lieten dinsdag 6 oktober en woensdag 7 oktober hun voetbalkunsten zien op het speelveld van Ter Leede. Tientallen jeugdige fans waren erop uitgetrokken om hun helden te zien. Echter, het team waarin de Jong Oranje spelers normaliter hun brood verdienen, was wel bepalend voor de populariteit van de betreffende speler.

Door Joep Derksen

Terwijl de Jong Oranje spelers vlak voor 16:00 uur uit de KNVB-bus stappen, staat de Ter Leede jeugd al bij de hekken klaar om handtekeningen te scoren. Op een gegeven moment komen er enkele andere kinderen aanlopen, wat de uitspraak ontlokte van een van de wachtenden: “Daar heb je ook wat Teylingers!” (jeugd van de voetbalclub R.K.V.V. Teylingen – JD). Enkele van de handtekeningenjagers hadden een inderhaast afgescheurd papiertje bij zich, terwijl anderen de spelers hun voetbalshirt lieten signeren.

De eerste spelers lopen langs en niemand maakt aanstalten om te vragen om een handtekening. Wat is daar de reden voor: als je iets wilt, kun je het toch gewoon vragen? “Nee joh, dat zijn Ajacieden: daar hoef ik geen handtekening van”, informeert een van hen. Het Jong Oranjegevoel is dus enigermate clubafhankelijk.

De ploeg van trainer Cor Pot bereidt zich op het veld van Ter Leede voor op de belangrijke EK-kwalificatieduels tegen Finland en Polen. Deze wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 9 en dinsdag 13 oktober.