Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2009

“Werken in de tuin spaart psycholoog uit”

Mooiste tuinen in bloemetjes gezet

SASSENHEIM – Maar liefst 22 prijswinnaars werden letterlijk in de bloemetjes gezet tijdens de uitreiking van de Groei & Bloei Tuinkeuringswedstrijd. De groene en bloeiende zoden van de argeloze voortuinbezitters werden eerder dit jaar in het voorjaar, de zomer en eind augustus gekeurd voor de Tuinkeuringen Sassenheim 2009. Glorieuze winnares was mevrouw W. Kortekaas, woonachtig op de Vijfmeiweg 23. Zij won de wisselbeker en mag een jaar lang haar voortuin als ‘mooiste van Sassenheim’ bestempelen.

Door Joep Derksen

Voorzitter W. Grimme van de Groei & Bloei afdeling Lisse en omgeving reikte de prijzen uit samen met wethouder Henriëtte Wilbrink. Tegen de aanwezigen zei hij: “De meesten van u zijn ongewild ‘slachtoffer’. Het doel van deze tuinkeuring is niet om een wedstrijd op te zetten, maar om u lekker in de tuin bezig te laten zijn. U draagt dan bij aan de leefbaarheid van de wijk en daar heeft u uiteindelijk ook weer baat bij. Als u met plezier in uw tuin werkt, spaart u een psycholoog uit.”

De tuinen werden beoordeeld op een breed scala aan aspecten: niet alleen de kleurindruk, het onderhoud en of er terrassen of paden in de tuin waren. Ook de aanwezigheid van vaste planten, bloembollen en de afwezigheid van dood materiaal waren bepalend. Naast mevrouw Kortekaas kregen nog 21 andere tuineigenaren een bloeiende prijs. Wilbrink liet weten waarom zij met haar aanwezigheid het initiatief van Groei & Bloei steunde: “Het is belangrijk en fijn dat mensen een mooie tuin hebben. Uw tuinen grenzen aan gemeentelijk gebied en dragen bij aan een mooi Teylingen. Dank u voor uw inzet en zet het voort!”
Het echtpaar Knetsch ontving een eervolle vermelding en voor hen was de tuinkeuring zeker een stimulans om het volgend jaar nog beter te doen. “Maar dan wel zoals ik het zelf wil”, liet de heer Knetsch weten.