Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 november 2009

“Ik kan slecht tegen onrecht en oneerlijkheid”

KATWIJK – Met zijn bedrijf International Sport Marketing, dat drie jaar geleden is opgezet, brengt Vergeer de topsportbeleving dichter bij de recreatieve sporters. Om dit te bereiken nodigt het bedrijf veel bekende sporters uit om aanwezig te zijn bij, onder meer, toerfietsevenementen, schaatsclinics, en hospitalityarrangementen.

Zelfstandigheid is voor Vergeer een groot goed, maar hoe zelfstandig ben je eigenlijk als ondernemer? De opdrachtgevers trekken immers van alle kanten aan je, onder het mom van: “Wie betaalt, bepaalt.” Hij beaamt dit deels, maar stelt ook: “Je bent volledig zelfstandig, binnen de lijnen die je aangaat met je opdrachtgever. We verplaatsen ons in de rol van de samenwerking om tot een succesvol concept te komen. Uiteindelijk bepaal je dat concept zelf.”

Het zijn echter niet alleen bedrijven die aan Vergeer en zijn medewerkers “trekken”, informeert Vergeer: “Als je voor een topsporter werkt, pas je je aan de wens van die sporter aan. Dan kan het voorkomen dat je op een zondagavond laat wordt gebeld met de vraag: ‘Ik wil een nieuwe crossfiets. Regel dat zo snel mogelijk.’ Ook krijg je regelmatig bizarre vragen of delen de topsporters zeer persoonlijke informatie over relatieproblemen of ruzies die de sporter overkomt.” Hij vervolgt: “Maar dat is ook waar ik mijn eigen geluk vandaan haal. Ik creëer een omgeving waar anderen zich gelukkig voelen. Uit hun feedback haal ik heel veel energie.”
Vergeer’s tweede bedrijf, Sport Identity, verkoopt het “voor bedrijven en amateurs functionele sportkledingmerk Zaes”. Hoe lastig is het om een bedrijf te hebben in de huidige economische tijden? “We groeien rustig en bouwen geleidelijk onze fundering. Hierdoor zijn we niet heel kwetsbaar en schakelen gemakkelijk naar de vraag uit de markt.” Hij is een ondernemer pur sang: “Ik heb mijn hele leven ervoor gekozen om mijn eigen weg te gaan en heb me nooit gestoord aan andere mensen. Waar ik echter slecht tegen kan is onrecht en oneerlijkheid. Wat dat betreft heb ik zwaar leergeld betaald, want je commit je aan sporters of bedrijven en krijgt soms het lid op het neus. Daar leer je je uiteindelijk tegen te wapenen.”