Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2009

Ab van der Wiel ondersteunt Weihnachtsoratorium

NOORDWIJK – Met het ondertekenen van de overeenkomst tussen Van der Wiel Bouw BV en de stichting Muziek in Jeroen, kunnen de uitvoeringen van het Weihnachtsoratorium in de Oude Jeroenskerk zeker plaatsvinden. Speciaal voor de foto was de overeenkomst op papier gezet, al had dit voor Ab van der Wiel eigenlijk niet gehoeven: “Een mondelinge overeenkomst had voor mij volstaan!”, liet hij lachend weten.

Door Joep Derksen

Het Weihnachtsoratorium vindt plaats op zaterdag 19 december met de generale repetitie en de uitvoeringen zijn vervolgens op zondag 20 en maandag 21 december. Het vocaal ensemble Musa en het barokorkest staan onder leiding van de nu al vermaarde maestro Peter Dijkstra; deze elite van zangers en musici geven een aantal uitvoeringen van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach ten gehore. Ongetwijfeld zal de kerk weer vol zitten met mensen die willen genieten van de 1e, 2e, 3e en 6e cantate.

De bedrijven Van der Wiel Bouw BV, Bronxz Decorators en RBB Management Consultancy ondersteunen het Weihnachtsoratorium met hart en ziel. De overeenkomst zorgt ervoor dat het Landgoed Klein Offem ten dienste wordt gesteld als ondersteuning voor het Weihnachtsoratorium. Van der Wiel biedt aan om op zondag 20 en maandag 21 december een diner te verzorgen voor telkens ongeveer 75 personen per avond op zijn Landgoed Klein Offem..Na het diner, bestaande uit een digestieve en een driegangen menu, bezoeken de gasten het Weihnachtsoratorium in de Oude Jeroenskerk. Muziek in Jeroen verkoopt kaarten à € 125,- per persoon, inclusief diner en VIP-plaats in de kerk, aan sponsors en particulieren. Wellicht om de verkoop van de kaarten niet negatief te beïnvloeden, informeert Van der Wiel goedgehumeurd: “Ik ga dus niet zelf koken; dat wordt door professionals gedaan.”

Kaarten

De uitvoeringen dit jaar zijn op zondag 20 en maandag 21 december en beginnen om 20.15 uur. Om een van de uitvoeringen te bezoeken, kan gekozen worden uit een standaardtoegangskaart, inclusief een pauzeconsumptie voor 25 euro of een premiumkaart voor 50 euro met een gereserveerde plaats in het voorste deel van de kerk, inclusief enkele luxe versnaperingen. De dinerkaart, met een diner vooraf in een unieke kerstentourage op landgoed Klein Offem en een gereserveerde plaats in het voorste deel van de kerk tijdens de uitvoering is te bemachtigen voor 125 euro.
De generale repetitie is op 19 december en begint ook om 20.15 uur. Deze uitvoering is dit jaar tevens het Vriendenconcert. Vrienden van Muziek in Jeroen kunnen, op vertoon van hun Vriendenkaart, twee kaarten kunnen kopen tegen de prijs van één, dus 15 euro. Kaarten kunnen worden gereserveerd via de site www.muziekinjeroen.nl of telefonisch via 06-29052717. Kaarten voor de generale repetitie zijn vanaf 9 november ook in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel van der Meer op het Vuurtorenplein.