Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2009

“We gaan voor de meest veilige oplossing”

SASSENHEIM – “Lang leve de democratie!” Albertine Klein Kranenburg, locatiehoofd van de BSO B4Kids en Marianne van den Anker, directeur van basisschool ’t Bolwerk zijn uiteraard zeer tevreden over het besluit van de wethouder om toch een oversteekplaats op de gewenste locatie aan te leggen.

Door Joep Derksen

“Ik ben heel blij dat de kinderen serieus zijn genomen. Er wordt door de gemeente toch geluisterd als blijkt dat de genomen maatregelen niet blijken te werken”, laat Klein Kranenburg weten. Zou de actie voor een oversteekplaats ook gelukt zijn zonder de hulp van de protesterende kinderen? “Ze hebben zich enorm ingezet en ik weet zeker dat hun ontwapenende mededelingen en uitdrukkingen indruk hebben gemaakt bij de gemeente.”

“Lang leve de democratie!” roept Van den Anker verheugd. De oversteekplaats die tussen de BSO en ’t Bolwerk komt te liggen, wordt voor 1 januari gerealiseerd, zo heeft de wethouder beloofd. Deze werkzaamheden vinden plaats tegelijk met de nog resterende werkzaamheden die aan de Menneweg moeten worden uitgevoerd. De exacte locatie moeten we nog bepalen, in verband met de al aangelegde parkeerplaatsen en de geplante bomen. Wellicht betekent de komst van de oversteekplaats dat er een parkeerplaats verdwijnt, maar er is ook aan de achterkant van de school de mogelijkheid om te parkeren. Bovendien stimuleren we de ouders om de kinderen per fiets naar school te brengen.”

Een groot deel van de ouders was voorstander van de terugkeer van de oude oversteekplaats, maar niet alle ouders. Een deel van hen was tevreden met de huidige situatie. Van den Anker beaamt dit: “Inderdaad waren de mensen die naar de school vanuit de Rusthofflaan kwamen tevreden met het zebrapad en de klaar-overs die daar stonden. Die klaar-overs gaan voortaan staan bij de nieuwe oversteekplaats. 100% veiligheid is nooit te bereiken, maar we gaan voor de meest veilige oplossing. We hopen dat de mensen uit de Rusthofflaan zich aan de nieuwe situatie aanpassen.”
Van den Anker heeft nog een laatste tip aan de gemeente: “Bij het herinrichten van de Menneweg heeft de gemeente ‘veiligheid’ als uitgangspunt genomen. Het begrip veiligheid is echter onderhevig aan de eigen belevenis van de mensen en de daadwerkelijke gang van zaken van alledag. Dat kun je niet zomaar op papier inschatten.”