Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2009

“Klein Offem niet opsplitsen in drie woningen”

Plannen voor Kunsthotel

NOORDWIJK – Er bestaan vergaande plannen om van het Landgoed Klein Offem een Kunsthotel te maken. Dit bevestigde Ab van der Wiel tijdens de ondertekening van de overeenkomst voor het Weihnachtsoratorium. In het kunsthotel wordt de mogelijkheid geboden aan kunstenaars op het gebied van, bijvoorbeeld, beeldhouwen, film en schilderijen, hun werk te creëren. Tegelijkertijd is het kunsthotel een onderkomen voor individuele bezoekers of groepen die een bedrijf of instelling vertegenwoordigen.

Door Joep Derksen

“Het wordt een mix van passieve en actieve kunst, gecombineerd met een stuk van de zakelijke markt. Bedrijven die bijvoorbeeld vergaderingen met elkaar willen beleggen, hebben de mogelijkheid om hun medewerkers tussendoor te laten ontspannen. Na twee uur vergaderen is het beter om de zinnen op iets anders te zetten om vervolgens weer goed geconcentreerd verder te kunnen gaan.”

Er komen dus ruimtes om te vergaderen en om kunstuitingen uit te voeren. Daarnaast zal er een professionele keuken en een proeverij zijn, zo laten de initiatiefnemers Olga Knotter en Judith Wouters van Bronxz Decorators en Ab van der Wiel weten. “Het is nu nog wachten op de procedures die moeten worden afgerond en de benodigde vergunningen. Ik ben gek op monumenten en heb al veel panden gerestaureerd. Om dit pand te behouden, moet je er nieuw leven aan kunnen geven. Als je het landgoed opsplitst in drie woningen, is alles verloren. Je kunt een pand restaureren, maar als je er verder niets mee doet, begint het verval direct na het voltooien van de restauratie. Bovendien is het te duur om het landgoed particulier te bewonen. Olga en Judith hadden het idee om een kunstcafé op te zetten in Warmond; hun idee vond ik, in een iets aangepaste vorm, zeer goed toepasbaar in het Landgoed Klein Offem.”