Verkiezingen
Hebt u zich al ingeënt tegen de Q-koorts? Want er is weer een dierenziekte die de mens kan besmetten. Nadat de regering jarenlang het probleem van de besmette veestapels (voornamelijk geiten) verzweeg, werd de afgelopen week per ongeluk openbaar gemaakt waar de Q-koortsbrandhaarden waren. Tegelijkertijd kon bekeken worden waar de met Q-koorts besmette personen woonden: vrijwel zonder uitzondering waren dit omwonenden van de besmette boerderijen.
Nu worden dus zo’n 20.000 dieren op 55 besmette geiten- en schapenbedrijven, al dan niet zwanger, gedood om de verdere verspreiding van de Q-koorts te bestrijden. Met deze late maatregel besluit de overheid eindelijk om radicale actie te ondernemen. Ook hier is weer gebleken dat pappen en nathouden niet werkt. Maar als het virus zich ondanks de geitenslachting toch voortplant, gaan we dan met ons allen een Q-koortsvaccinatie halen? En welke nationale vaccinatie komt daarna? En daarna?
Verdwijnen
Staatssecretaris Albayrak wil uitgeprocedeerde alleenstaande, minderjarige asielzoekers sneller het land uitzetten. Hiermee moet worden voorkomen dat ze in de illegaliteit verdwijnen. Dat brengt bij mij twee vragen naar boven: blijkbaar verdwijnen op dit moment dus al tientallen, honderden of zelfs duizenden minderjarige asielzoekers jaarlijks in de illegaliteit. Als het namelijk niet een enorm probleem was, zou de staatssecretaris zich er geen zorgen over maken. De tweede vraag is: als Rita Verdonk, toen ze nog minister was, ditzelfde zou hebben voorgesteld: waren dan alle linkse partijen over haar heen gevlogen? Aan u het oordeel.
Over sociaal gesproken: het CDA zet zich er niet voor in om de sociale zekerheid buiten schot te laten. Alle Wajongers, WW-ers, AOW-ers en WAO-ers kunnen dus hun broekriem nog een gaatje strakker aantrekken. De onvermijdelijke vraag dringt zich natuurlijk op: is het democratisch om een regering, die nog maar kan rekenen op net iets meer dan 50 van de 150 zetels, grote besluiten te laten nemen die de Nederlandse bevolking nog jaren zal heugen? Het spreekwoord zegt: “Een kat in het nauw maakt rare sprongen”; zo langzamerhand lijkt het tijd om de stekker uit dit kabinet te halen. Houd nieuwe verkiezingen en laat de partijen in hun campagne duidelijk maken waar zij 50 miljard vandaan willen halen. Dan kunnen we als bevolking pas echt kiezen.
De afgelopen week zijn onder meer overleden:
Rupprecht Geiger (101): Duits schilder en beeldhouwer
Oscar Flos (54): Nederlands fotograaf en fotojournalist
Anthony Saliu Sanusi (98): Nigeriaans bisschop
Bob Curtis (8): Amerikaans danser en choreograaf
Dilip Chitre (71): Indiaas schrijver
Sultan bin Saqr (63): Sjeik uit Ras al-Khaimah
Jan Nijman (76): Nederlands voetballer en voetbaltrainer
Paul Samuelson (94): Amerikaans econoom
Het woord van de week: Periodiekenpieken.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home