Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2009

VVV Warmond vertegenwoordigt toeristisch Teylingen

TEYLINGEN – De vernieuwde VVV die heel Teylingen op de toeristische kaart moet helpen te krijgen, heeft een nieuwe naam. Verrassenderwijs is het echter niet een naam die bij de hele gemeente past, maar: “Stichting VVV Warmond”. Dit maakte de heer Kook, de nieuwe voorzitter van de VVV, bekend tijdens de vergadering van de commissievergadering voor Bestuur, Financiën en Toerisme op donderdag 3 december.

Kool was enthousiast: “We zijn de VVV voor heel Teylingen en gaan de hele gemeente bedienen. We hebben twaalf vrijwilligers en verhuizen op 1 januari 2010 van de Dorpsstraat 4a naar de Dorpsstraat 88. De huurprijs in het oude pand was te hoog en van de huur voor het pand dat we nu gaan betrekken houden we wat geld over om het tekort op het salaris van onze vaste medewerker wat aan te vullen.”

Commissielid Elsbeth Koek (PvdA) wilde weten: “Waarom bent u geen stichting VVV Teylingen gaan heten?” Het opmerkelijke antwoord van voorzitter Kool: “Misschien was het een stukje chauvinisme, maar de VVV Warmond is alom bekend.” Een luid gelach van de politici was het resultaat, maar niemand trok de conclusie dat het voor de toeristen wereldwijd vreemd zal zijn dat het toeristische dorp Teylingen zich laat promoten door de VVV Warmond.
Wethouder Bert Homan (VVD) liet weten: “We zijn heel blij met de voortvarendheid van het bestuur en de nieuwe stichting zoals ze de zaken aanpakken. Het is de bezegeling van een proces en ik hoop dat we dit in januari feestelijk kunnen doen.” Commissielid Ard van der Steur (VVD): “Wees klantvriendelijker en stel de VVV ook op zondagen open; met name bij grote evenementen.” Commissielid Rose Marie Keijzer (D66): “Ik ben blij dat de VVV weer zelfstandig is, net als 100 jaar geleden. De Holland Rijnland periode voor de VVV is voor de medewerkers een heel moeilijke tijd geweest. Ik ben blij dat er een bestuur is gevonden, maar ben wat minder blij met de financiën. Als je ook Voorhout en Sassenheim op de kaart wilt zetten, lijkt het mij dat je meer geld nodig hebt.” Zover wilden de andere commissieleden echter niet gaan.