Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 januari 2010

Schaatsen met een missie

LISSE/LISSERBROEK – Samen met dertien anderen gaan Ronald Walkier (42) uit Lisserbroek en Gerrit Wildenbeest (59) uit Lisse dinsdag 26 januari de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee rijden. Aan de tocht zit een goed doel verbonden: ze willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor Kika, Kinderen Kankervrij.

Wildenbeest heeft al vier keer eerder een 200 km tocht uitgereden, maar Walkier beleeft zijn debuut. ‘Ik ben met mijn gezondheid aan de slag gegaan, stoppen met roken en meer bewegen. Mijn zwager zei dat het makkelijker zou gaan als ik een doel had om naartoe te werken, zo werd het plan langzaam geboren’, informeert Walkier.

Beide schaatsers werken in het bloembollenvak en de bloembollencoöperatie CNB is een van de sponsoren van de Alternatieve Elfstedentocht. Ze vertellen: “Schaatsen is echt een sport die past de bloembollensector. We trainen keihard om op 26 januari goed beslagen op het ijs te verschijnen. Door de toevoeging van het goede doel KiKa wordt het een tocht met een missie. Die stichting doet prima werk en daar willen we een mooi bedrag voor bij elkaar schaatsen”.
Uiteraard zijn alle bijdragen voor dit goede doel van harte welkom. Deze kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer 154965871 t.n.v. R. Walkier, onder vermelding van KiKa.