Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2010

Garagebergingen niet toegestaan

LISSE – Geen toestemming voor twee garagebergingen op het perceel Meer en Duin 337/339. Hiertoe besloot het college op dinsdag 19 januari nadat een vergunningverzoek voor de realisatie van die bergingen was ingediend.
Wethouder Guus Mesman (PvdA) liet weten: ‘Het plan is strijdig met de redelijke eisen van welstand en er gaan twee openbare parkeerplaatsen verloren. Het is een bedrijventerrein en dus is het bouwplan niet in overeenstemming met de voorschriften van dit bestemmingsplan.’ Een ambtelijk stuk informeert: ‘Een gedelegeerde van de welstandscommissie acht het plan strijdig met de redelijke eisen van welstand, omdat er (op het bedrijventerrein, JD) sprake is van een zorgvuldig ontworpen ensemble. Met dit ensemble vormt het beeld naar de openbare weg een sterk en evenwichtig beeld door de rustige en gelijke beëindiging. Een bebouwing voor deze gevels zal dit ensemble onaanvaardbaar aantasten.’