Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2010

Zelfde aantal ontheffingen voor alleenstaanden en meerpersoonshuishoudens

LISSE – Wanneer er twee ontheffingen voor een parkeerduurbeperking zijn verstrekt aan één adres, is het niet mogelijk nog een derde ontheffing te ontvangen. Dit bleek dinsdag 19 januari: het college van burgemeester en wethouders wees het verzoek af voor zo’n ontheffing.

De aanvrager, de heer Godyla, beargumenteerde dat de gemeente ruimhartiger diende te zijn met het verstrekken van ontheffingen wanneer er vier volwassenen (met een auto) in dezelfde woning verblijven. Dat is een andere situatie dan wanneer een alleenstaande in een huis woont, aldus de aanvrager.

Toch werd het verzoek afgewezen: ‘De argumenten die de betrokkene aangeeft, zijn voor hemzelf legitieme redenen. Het biedt echter geen reden om af te wijken van de door de gemeente vastgestelde beleidsregel. De gemeente verbiedt daarbij het autobezit niet, maar stelt wel regels aan het parkeren in het centrumgebied. Dat lijkt ons alleszins acceptabel’, zo liet wethouder Guus Mesman (PvdA) weten.