Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 februari 2010

Geen uitbouw woning Broekweg

LISSE – De eigenaar van de woning aan de Broekweg 31 mag aan de achterkant niet de woning vergroten. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 2 februari laten weten dit verzoek te weigeren, omdat de plannen in strijd zijn met het geldende bestemmingsplan.
De eigenaar gaf een argument om de uitbouw wel toe te staan: ‘In 1994 is voor de buren op nummer 29 wel een bouwvergunning verleend voor een serre met een diepte van 3,60 meter.’ De uitbouw van zijn woning zou een diepte van 3,90 meter en een hoogte van 3 meter hebben. Het college is het hier niet mee eens: ‘Weliswaar is in 1994 toestemming gegeven voor de uitbouw van de erker, maar in 1995 is het huidige bestemmingsplan Dorp vastgesteld. Sinds dat moment gelden de huidige planvoorschriften. Het is voor de eigenaar wel mogelijk om bij de woning een aanbouw met een diepte van 2,50 meter vergunningsvrij te realiseren.’

1 Comments:

At 6:08 p.m., Anonymous Uitbouw huis said...

Zonde en zo tegenstrijdig. Men beseft niet wat een uitbreiding van een woning met een persoon kan doen.

 

Een reactie posten

<< Home