Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2010

Minder regels

LISSE – ‘De lex silencioregeling zorgt voor minder regels voor de inwoners.’ Met deze regeling voor de aanvraag van een vergunning wordt zo’n vergunning automatisch verleend als de gemeente niet reageert op de aanvraag en de termijn verstreken is. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet dit dinsdag 26 januari weten.

Vooralsnog is deze regeling alleen voor enkele vergunningen, zoals het houden van duiven, het parkeren van reclamevoertuigen en grote voertuigen en het zich uitgeven voor een straatartiest. De gemeente bekijkt nog of de lex silencioregeling ook van toepassing kan zijn op meer vergunningen.

Ook andere vergunningen worden afgeschaft, onder meer voor het gebruik van een geluidswagen en voor het verkopen van vuurwerk. Brekelmans: ‘Er wordt vrijwel geen gebruik gemaakt van een vergunning voor een geluidswagen. Bovendien zijn er geen grote risico’s te verwachten wanneer er zonder vergunning een geluidswagen door het dorp rondrijdt. Wat de vergunning voor het vuurwerk betreft: het is niet zo dat voortaan iedereen maar vuurwerk mag verkopen, want iedere verkoper moet nog altijd een milieuvergunning aanvragen.’
Voortaan is ook geen vergunning meer nodig voor kledinginzameling, het ophangen van spandoeken, collectes en het plaatsen van sandwichborden om lantaarnpalen. Hiervoor in de plaats komt een meldingsplicht.