Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2010

“Oversteekplaats is verschrikkelijk”

“Geheime” onthulling Menneweg blootgelegd

SASSENHEIM – Met het rijzen van de vlag opende wethouder Gerrit van der Meer (PvdA) vrijdag 5 februari officieel de heringerichte Menneweg. Hij was vol lof over het bereikte resultaat en zette de werkgroep van de bewoners in de bloemetjes. Het enthousiasme lijkt echter een façade, want nu al heeft de directeur van basisschool ‘t Bolwerk, Marianne van den Anker, laten weten zeer teleurgesteld te zijn in de oversteekplaats nabij de school.

Door Joep Derksen

Nadat de plannen voor de herinrichting begin 2009 bekend werden gemaakt, was duidelijk dat de bestaande oversteekplaats tussen ’t Bolwerk en de buitenschoolse opvang B4Kids er recht tegenover zou verdwijnen. Vele maandenlang voerden leraren, ouders en kinderen actie om ook na de herinrichting van de Menneweg te mogen beschikken over een goed aangegeven plek om veilig over te kunnen steken.

Verschillende keren probeerden de actievoerders de wethouder te vermurwen, eerst met het overhandigen van een handtekeningenlijst met ruim 300 signaturen. Vervolgens met een demonstratie van zestig kinderen jonger dan zes jaar, die de wethouder met hun zelfgemaakte ‘Wetboek zebrapad’ op andere gedachten probeerden te zetten. In eerste instantie stuitten de honderden aanvragers op een muur van onwil. Een ambtenaar had aangegeven dat er geen sprake was van een acute verkeersgevaarlijke situatie en Van der Meer nam dit advies over. Uiteindelijk zwichtte de wethouder dan toch voor de politieke druk, al dan niet toevallig enkele maanden voor de verkiezingen.

Rumoer

Of het nu was vanwege het rumoer om deze parkeerplaatsproblematiek, de gemeente koos ervoor om de heropening van de Menneweg zonder ruchtbaarheid te laten gebeuren. Alleen de omwonenden en de vertegenwoordigers van de basisschool waren uitgenodigd. Gelukkig kreeg de Woensdagkrant lucht van deze bijeenkomst en kon er daarom bij aanwezig zijn. Van der Meer was zeer blij dat de werkzaamheden van de Menneweg waren afgerond en hij stak de ambtenaren een hart onder de riem. Terwijl hij de vertegenwoordigers van de bewonerswerkgroep bossen bloemen overhandigde liet hij de ambtenaren weten: “Jullie hebben deze straat samen met de bewoners ontworpen en dat was voor jullie een nieuwe manier van werken. Dat is heel goed gelukt: proficiat!”
Van den Anker liet echter weten uiterst ongelukkig te zijn met het eindresultaat van de op het laatste moment aangelegde oversteekplaats: “Dat is verschrikkelijk; er liggen alleen enkele lijntjes op de weg. Ik en veel ouder met mij zijn hier heel ontevreden over. We blijven actievoeren voor een oversteekplaats met verhoogd wegdek!”