Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2010

Genieten van braakballen

NOORDWIJK – Oude jeugdherinneringen komen boven bij het zien van deze foto. De Jeugdnatuurclub Noordwijk organiseerde zaterdag 6 februari een middagje Braakballen uitpluizen. Tientallen jeugdigen hadden zich aangemeld, maar slechts 18 kinderen mochten deelnemen. Ze genoten met volle teugen van het voorrecht om uit de uilenbraakballen botjes, pootjes en muizenskeletjes te peuteren.

Tussen het uitpluizen door kreeg de jeugd ook nuttige informatie te horen: “Een uil eet gemiddeld acht muizen per dag, dus zo’n 2.000 per jaar. Zonder uilen zou het land vol muizen zitten.” Organisator Annet de Willigen laat ook weten: “Op een dag als deze gaan zo’n veertig braakballen er doorheen. Vrijwilligers verzamelen deze braakballen niet alleen hier in de Duin- en Bollenstreek, maar ook in Drenthe. Als we daarheen gaan, komen we met een halve tas vol braakballen terug. Die braakballen gebruiken we ook voor schoolklassen die hier bij het Jan Verwey Natuurcentrum langskomen.”
Rianne is ondertussen druk aan het pluizen: “Het is heel leuk, ik heb al een paar beentjes, een bekken en een tandje gevonden. Hier op tafel ligt een papier met afdrukken van de verschillende muizendeeltjes en daardoor kan ik zien wat ik uit de braakbal gehaald heb.”