Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2010

90 parkeerplaatsen De Blinkerd

LISSE – Woonwijk De Blinkerd krijgt circa 90 nieuwe parkeerplaatsen. Nadat bewoners op een inloopavond in het voorjaar van 2009 ideeën hadden aangereikt om de parkeersituatie in hun wijk te verbeteren, heeft de gemeente onderzoek gedaan. Als deze plannen worden uitgevoerd, zakt de parkeerdruk van 97% naar 85%, ‘een aanvaardbare parkeerdruk’, aldus wethouder Guus Mesman (PvdA) op dinsdag 26 januari.

Al in 2007 gaven de bewoners tijdens een buurtschouw aan dat het parkeerplaatstekort een van de grootste problemen van hun wijk was. Twee jaar lang hoorden de Blinkerdinwoners niets over deze problematiek, dus besloten ze het heft in eigen handen te nemen. Tijdens een bewonersbijeenkomst boden ze het gemeentebestuur en de ambtenaren een plan aan, waarbij met een tekening aangegeven werd hoe veel nieuwe parkeerplaatsen konden worden gerealiseerd. Zonder dat dit ten koste zou gaan van veiligheid of functioneel groen.

Mesman liet weten: ‘De Blinkerd is de wijk met het grootste parkeerprobleem. Samen met de buurt hebben we 90 nieuwe parkeerplaatsen weten te realiseren. Momenteel staan auto’s fout geparkeerd op bepaalde plekken, waar ze niet hinderlijk zijn. Deze plekken willen we legaliseren. Een deel van de auto’s staat op groen (gras) en hiervan willen we circa 250 m2 opofferen. We stellen de raad voor om met dit voorstel in te stemmen.’ De kosten voor de aanleg van de parkeerplaatsen en de compensatie van het groen worden geschat op 180.000 euro.
Een ambtelijk rapport waarschuwt overigens: ‘Ook in andere woonwijken zijn er parkeertekorten. Wanneer de parkeerproblematiek in De Blinkerd wordt aangepakt, is het nodig dat er ook financiële middelen worden gereserveerd voor de realisatie van extra parkeergelegenheden in die andere wijken.’