Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 maart 2010

Politiek debat over Engelperikelen

LISSE – De renovatie van De Engel was het meest heikele gespreksonderwerp tijdens een politiek debat dat het CDA zaterdag 27 februari in het clubhuis van de speeltuinvereniging Kindervreugd organiseerde. Een twintigtal bewoners van buurtschap De Engel gaven hun mening over de lokale politiek in haar algemeenheid en de uitdagingen voor de buurt in het bijzonder.

De CDA-politici wisten aan het eind van de campagnebijeenkomst precies wat er in De Engel leeft: een ruime verzameling van opmerkingen, vragen, klachten, ideeën en suggesties was de oogst die ongetwijfeld in de komende raadsperiode aan de orde zal komen. Zo klaagden meerdere mensen over het gebrek aan snelheid van de renovatie van De Engel. ‘Het duurt allemaal veel te lang en de afwerking laat te wensen over’, aldus een van de aanwezigen. Een gezonde dosis argwaan was ook te bespeuren: ‘Bij ons worden de kabels in de grond vernieuwd en dat is onnodig: die kabels zijn nog in prima staat. Is de achterliggende reden dat de woningeigenaar de huur kan verhogen? Zo voelen we dat.’

Een van de bewoners gaf ook een praktische oplossing tegen het almaar erger wordende parkeerprobleem: ‘Veel mensen onderhouden hun voortuin niet of heel slecht. Geef hen de gelegenheid om van die voortuintjes een eigen parkeergelegenheid te maken.’ Ook de provincie Zuid-Holland moest het ontgelden: ‘Die provincie moet veel meer doen om de stoepen en fietspaden verkeersveiliger te maken!’ De middag verliep verder soepel waarbij onderwerpen als starterswoningen en de mogelijke verdwijning van de bollenvelden aan bod kwamen.
Gemeenteraadslid Marianne Bergman (CDA) was zeer tevreden over het verloop van de campagneactiviteit: ‘Veel mensen zijn gekomen en we hebben nu een ruime verzameling van opmerkingen, vragen, klachten, ideeën en suggesties. Deze informatie zal ongetwijfeld in de komende raadsperiode aan de orde komen.’