Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 maart 2010

“Samenwerken met alle partijen”

Stephan van Erp van woningcorporatie Casade gaf tijdens de deelsessie een presentatie over ‘zijn’ onderneming. Onderwerp van gesprek was de rol van de woningcorporatie bij de wijkontwikkeling en participatie in de kleine steden en dorpen. “We moeten slimmer werken.”

“Ik vond het een inspirerende sessie”, vertelt Van Erp enthousiast. “Vanuit de zaal kreeg ik veel vragen. Bijvoorbeeld over hoe we de samenwerking met de inwoners tot stand brengen en hoe we de financierbaarheid voor de komende vier jaar realiseren.” En wat waren Van Erp’s antwoorden? “Inderdaad maken we ons zorgen over de bezuinigingen, want die raken zowel de corporaties als de welzijnsorganisaties. Daarom wordt de noodzaak tot samenwerken steeds groter en moeten er beleidskeuzes gemaakt worden.”

Hij geeft een voorbeeld: “We willen 800.000 euro investeren in wijkontwikkeling en een consequentie is dan dat er wellicht minder woningen gebouwd worden. We kiezen in dat verband voor een leefomgeving waar mensen zich prettiger voelen en de buurt zelf niet afzakt.”

In Van Erp’s presentatie vertelt hij over de visie van Casade op de wijkontwikkeling: “We willen samenwerken met alle partijen, zodat zoveel mogelijk mensen meedoen. We bouwen wijkpunten waar 20 partijen samenkomen, variërend van bewoners, zorgorganisaties, ambtenaren en professionals. De politie is er ook bij betrokken, maar dat zijn niet de kartrekkers.”
Van Erp besloot de sessie met een hartenwens: “Ik hoop dat de nieuwe colleges beseffen dat ze voor een geweldige opgave staan. Laat hen de menselijke maat in het oog blijven houden, zodat alles van welzijn overeind gehouden kan worden. Het moet mogelijk zijn om op welzijngebied slimmer te organiseren, zodat de gemeenten niet met de botte bijl een half miljoen euro wegbezuinigen. We moeten allemaal slimmer gaan werken.”