Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 april 2010

Vernieuwd fietspad op sloopterrein

SASSENHEIM – Het gebied van de Narcissenlaan dat op de nominatie staat om gesloopt te worden, krijgt een prachtig nieuw fietspad. Dinsdag 30 maart waren twee mannen bezig om de oude keitjes uit de grond te halen en fraaie roodkleurige tegels ervoor in de plaats te leggen. Dit riep vragen op van mensen uit de buurt: “Binnenkort verdwijnt de sportzaal en het hele gebied gaat tegen de vlakte, waarna er nieuwe bebouwing komt. De aanpassing van dit fietspad is pure geldverspilling, en dat in deze tijden van bezuinigingen!”
De verantwoordelijk ambtenaar die over het besluit tot de renovatie van het fietspad gaat, was met vakantie, maar na enige navragen binnen de organisatie, informeert Brigitta Keizer van de gemeente Teylingen: “Inderdaad is het fietspad tijdelijk en wanneer het gebied heringericht wordt, gaat ook het fietspad weer weg. Daarom hebben we de oude klinkers (die in de grond lagen – JD) verkocht en daarvoor goedkope klinkers/tegels teruggekocht. Dat de tegels er mooi uitzien, zegt niets over de kosten ervan. Zolang het tennispark in gebruik is, blijft het fietspad als tijdelijke verbinding tussen de wijk en het tennispark gewoon gehandhaafd. Wij vinden het wel belangrijk dat het dan ook een goed fietspad is. Overigens is ook afgesproken dat straks met de sloop van de sporthal de vrachtwagens niet over het fietspad zullen rijden.” De kosten voor het renoveren van het later weer te verwijderen fietspad zijn bij het ter perse gaan van deze krant niet bekend.