Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2010

Hondenpoepcriminelen keihard aangepakt


TEYLINGEN – De tijd van het gedogen is voorbij: wie het vanaf donderdag 1 juli nog in zijn of haar hoofd haalt om de hondenpoep van ’s mans beste vriend niet op te ruimen, krijgt van een controlerende BOA een bekeuring van 90 euro. Een boete van 60 euro wordt uitgereikt aan de hondenbezitter die het beestje los laat lopen op plekken waar het niet mag.

Om de strengere handhavingperiode aan te kondigen, deelde wethouder Kees van Velzen (CDA) sleutelhangers met daarin hondenpoepzakjes uit. Hij liet weten: ‘We gaan vanaf 1 juli bekeuren en die boetes zijn niet misselijk. Tot die tijd hoop ik dat de BOA’s zoveel mogelijk van deze sleutelhangers zullen uitdelen.’ Een gemeentelijk medewerker deelde tevens mee dat overal binnen de kernen de hondenpoep opgeruimd moet worden. ‘We maken geen uitzondering voor blindengeleidehonden, maar als de boa’s zoiets tegenkomen, zullen de boa’s niet handhaven’, liet mevrouw Konings, beleidsmedewerker afdeling beheer leefomgeving, weten.