Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2010

‘Kulverhaal van wethouder’

LISSE – ‘Ik heb een ongelooflijk kulverhaal van wethouder Bas Brekelmans (VVD) gehoord.’ Deze weinig diplomatieke uitspraak kwam uit de mond van fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 10 juni. Hij zat tijdens behandeling van de 1e Tussentijdse Rapportage in de commissie Maatschappij en Financiën op de publieke tribune en kon daar niet reageren. Maar twee dagen later nam Kistemaker alsnog de gelegenheid te baat.

Kistemaker ergerde zich aan het feit dat alle doelstellingen in deze tussentijdse rapportage in groen gemarkeerd waren; een teken dat alles op rolletjes liep. In de M&F-vergadering liet Brekelmans weten: ‘Als we het gevoel hebben dat we eruit kunnen komen, dan markeren we het groen.’ Kistemaker liet weten: ‘Op deze wijze heeft de tussentijdse rapportage nul en generlei waarde. Alles wordt groen gezet, terwijl de tekst wat anders aangeeft. We zitten al jaren te wachten op bepaalde projecten, maar die lopen nog steeds niet. Maar het college zegt: we wachten op de marktpartijen, dus van onze kant kunnen we het groen markeren. Laat op deze wijze de kleuren maar achterwege.’ Brekelmans gaf deels toe aan de bezwaren van Kistemaker: ‘Ik ben het ermee eens dat er een gigantische vertraging is in die projecten. De gebruikte kleur in de tussentijdse rapportage is indicatief. De nuance zit ‘m in de tekst. Ik wil kijken naar de manier hoe we de kleuren gebruiken.’