Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2010

Eerste paal Teylinger Vaart

SASSENHEIM – Met het slaan van de eerste paal voor de twee appartementencomplexen “Teylinger Vaart” gaven de wethouders John Stuurman en Leo van der Zon de aanzet tot meer woningbouw nabij het centrum van Sassenheim. Dinsdag 15 juni waren er enkel glunderende gezichten te zien van niet alleen de aankomende bewoners, maar ook de bestuurders en vertegenwoordigers van Woonstichting Vooruitgang. “Geen loze woorden, maar daden!”

Door Joep Derksen

Na het heien van de eerste paal slaakte wethouder Van der Zon een bijna onhoorbare zucht: een project dat al gepland stond voordat hij wethouder werd in 2006 wordt eindelijk daadwerkelijk tot uitvoering gebracht. “Er is veel geharrewar en oppositie geweest over de “Teylinger Vaart” met een veranderd bestemmingsplan, maar de vergunning voor de twee appartementencomplexen met veertig wooneenheden is nu eindelijk gekomen. Hopelijk krijgen we snel hier achteraan het project Sassembourg, zodat we een mooie woongelegenheid voor onze gemeenschap krijgen.” De wethouder rekende erop dat de vergunning voor het einde van dit jaar afgegeven kon worden.

Ook directeur Steven Schrader van Woonstichting Vooruitgang was blij met het symbolische moment van het slaan van de eerste paal voor de Urban Villa’s. “Wij moeten binnen tien jaar ruim 1.500 woningen die geschikt zijn voor senioren realiseren. De Teylinger Vaart ligt lekker dicht bij het centrum en de appartementen worden geschikt gemaakt voor thuiszorg. Geen woorden, maar daden!”

De heer en mevrouw De Jong hebben bouwnummer 28 bemachtigd en ze zijn blij dat de bouw nu eindelijk begonnen is. “Gezien onze leeftijd, we zijn nu 70 jaar, hebben we naar de toekomst gekeken. Onze huidige woning wordt te groot, want de kinderen zijn het huis al uit. Daarom gingen we op zoek naar een appartement en deze woningen zijn klaar als wij 72 jaar zijn. We hebben dan voorzieningen voor de zorg, al hopen we daar dan zo min mogelijk gebruik van hoeven te maken. Het is echter fijn dat die zorg er dan ook is. We kijken straks bovendien uit op de ruïne van Teylingen: prachtig toch?!”

Mevrouw Kortekaas is eind zestig en voor haarzelf en haar man, die een paar jaar ouder is, komt de Teylinger Vaart zeer gelegen. “Mijn man wil niet in de Bernardus zitten en in ons appartement (bouwnummer 17) zitten we dichtbij alles: verzorging, therapie en hulp. Mijn gezondheid gaat ook achteruit; ik loop al met een rollator. Dit project was voor ons de enige mogelijkheid om dicht bij het dorp en met hulp te wonen.” Als de Teylinger Vaart inderdaad zo goed zal lopen als iedereen verwacht, dan zal Sassenheim een woonpareltje rijker zijn.