Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juli 2010

"Erg jammer dat er nu voor leegstand gebouwd dreigt te worden"

TEYLINGEN - Wethouder Leo van der Zon van de gemeente Teylingen beantwoordt enkele vragen over de jongste ontwikkelingen: “Volgens de algemeen directeur van Teylingereind blijven de 144 nieuwe cellen leeg. Wat is uw reactie hierop?” Van der Zon: “Deze ontwikkeling is van de laatste maanden/weken. Het is natuurlijk erg jammer dat er nu voor de leegstand gebouwd dreigt te worden. Het goede van het bericht is dat er kennelijk toch wat minder behoefte in Nederland is, dat beschouwen we dan maar als een goede trend. Overigens, dit soort trajecten kent een erg lange doorlooptijd, dus in zo’n periode kunnen omstandigheden veranderen.”

“De Bruijn gaf in het TV-programma NOVA aan dat Teylingereind een opvangfunctie wil vervullen voor probeemjongeren.” De wethouder: “Teylingereind wil leegstand voorkomen en ziet mogelijkheden in het kader van die opvangactiviteiten vanuit het ministerie van Jeugd en Gezin. Dit ministerie zit er kennelijk iets anders in en bouwt liever nieuw dan dat het een door omstandigheden leeg komend nieuw gebouw, welk ook prima kan volstaan, daarvoor gebruikt.” Was de gemeente al van deze ontwikkelingen op de hoogte? Zo ja, waarom is dit niet bekend gemaakt? Zo, nee waarom niet? “Sinds heel kort is ons bekend dat men bezig is dit soort alternatieven te onderzoeken en te regelen. Bekend maken dat men aan het denken is, is niet zo'n zinnige actie.”