Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2010

Prokkelkunst fascineert wethouder

LISSE – Met groot genoegen nam wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 29 juni maar liefst vijf prokkelschilderijen in ontvangst. Vorige maand modelleerde de wethouder maar liefst anderhalf uur lang op ’t Vierkant voor kunstenaars met en zonder een verstandelijke beperking. Nadat deze schilderijen in het gemeentehuis hebben gehangen, worden zij verkocht en gaan de opbrengsten naar het goede doel.

Paul van der Putten, initiator van Prokkel in Lisse, waar het project ‘Montmartre in Lisse’uit voortkomt, vertelt: ‘Prokkel is vier jaar geleden opgericht, met als doel om samen een project te starten tussen mensen zonder en met een verstandelijke beperking. In het eerste jaar deden er een stuk of vijf organisaties aan mee, maar dit jaar zijn er al prokkelactiviteiten in 179 gemeenten. Vaak zijn dat sportevenementen, maar wij willen ons juist op de kunstfactor richten; vandaar dus Montmartre in Lisse.’

Brekelmans was onder de indruk van de schilderijen die ieder op een volledig andere wijze geschilderd waren. ‘Het is intrigerend hoe iedere kunstenaar een ander onderdeel van mijn lichaam naar voren heeft gehaald. Ik heb die dag genoten; ’t Vierkant leek echt het Montmartre.