Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 september 2010

Geen nationaal zeilevenement

TEYLINGEN – Tijdens een kort afsluitend debat lieten de politieke partijen weten wat hen wel en niet aanstond in de kadernota. In het eerste deel van de vergadering op donderdag 2 september sprak de politiek, over de onderwerpen “Bestuur, Veiligheid en Financiën” en “Dienstverlening, Toerisme en Economie”.

Fractievoorzitter Ard van der Steur sprak, namens de collegepartijen CDA, VVD en D66. Hij liet weten dat deze partijen tegenstander zijn van het organiseren van een groot zeilevenement. De kosten hiervoor wegen niet op tegen de baten. Om het recreatie en toerisme te versterken mag een extra ambtenaar ingezet worden: hierdoor kan een provinciaal potje van ruim 200.000 euro aangesproken worden om nieuwe toeristische ontwikkelingen op te zetten.
De oppositiepartijen hielden zich verder rustig. Alleen fractievoorzitter De Jong (PvdA) herhaalde zijn standpunt om een inflatiecorrectie op de OZB-tarieven door te berekenen. Burgemeester Schelberg had tijdens de vergadering alle standpunten van de politieke partijen aangehoord en concludeerde: “Er is geen meerderheid voor het financieren van een onderzoek voor het plaatsen van reclamezuilen langs de A44. Ook het zeilevenement kan niet rekenen op een meerderheid. Wel is een meerderheid van de partijen voorstander van een formatie-uitbreiding voor het toerisme en recreatie.”