Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 september 2010

Geen tijdelijke stoep

KATWIJK – Bij de omwonenden van de Joghtlaan is er grote irritatie over het afwezig zijn van stoepen. In dit gebied moet een brug komen, maar aangezien er onder meer bodemverontreiniging is aangetroffen, duurt de aanleg stukken langer dan gedacht.

Commissielid Esther Schonenberg (Gemeente Belangen) verwoordde tijdens de vergadering van de commissie Ruimte van woensdag 15 september de in die buurt heersende frustraties: “Het irriteert de bewoners dat er geen stoepen zijn; dat is een onveilige situatie. De mensen eisen dat er een stoep komt. We hebben er begrip voor dat er werkzaamheden zijn, maar een tijdelijke stoep moet toch gerealiseerd kunnen worden?”
Wethouder Daan Binnendijk liet echter weten dat zo’n oplossing er niet in zit. “De inrichting van de openbare ruimte baart mij ook zorgen. We pakken die stoep op, tegelijk met het moment dat de brug wordt aangepakt.” Een oplossing voor het probleem met de bodemverontreiniging is ook al gevonden. De wethouder zal hier binnen twee weken met nadere informatie over komen.