Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Glazen Huis Teylingen hoopt 35.000 euro in te zamelen

TEYLINGEN – Zes enthousiaste vrijwilligers zetten in het weekend van 17, 18 en 19 december Het Glazen Huis Teylingen op. In dit glazen huis worden al die tijd drie lokale dj’s opgesloten, die 72 uur zullen vasten en in de tussentijd verzoekplaten draaien om zo geld in te zamelen. De volledige opbrengst gaat naar de landelijke glazen huis-actie 3FM Serious Request.

Anton Wijsman, John Koomen en Wendy van Wendel de Joode hebben samen met Sander de Vlieger, Mark Klein en Rob van der Perk het idee opgevat om in Teylingen deze grote actie te ondernemen. Ze willen de mensen aansporen om kinderen in Afrika te steunen in een stille ramp die daar gaande is. De ziekte HIV/Aids doodt jaarlijks twee miljoen mensen en vooral in Afrika is HIV/Aids een groot probleem. De kinderen die daardoor alleen komen te staan zijn de stille slachtoffers. Ze raken vaak via de ouders besmet of verliezen ouders aan de ziekte en daarmee ook de basis voor een normaal leven. Voor deze kinderen, deze ramp die zich in alle stilte voltrekt, zamelt het Glazen Huis Teylingen voor 3FM en het Rode Kruis geld in.

Eind vorig jaar al liepen Klein en Wijsman met het idee om een glazen huis in Teylingen te organiseren. Op dat moment was de tijd te kort om een goede actie op te zetten. De twee schakelden vier van hun vrienden in om samen tot een goed resultaat te komen. Aangezien pas volgend jaar het Glazen Huis van 3FM in Leiden plaatsvindt, kan Teylingen dit jaar als de regionale locatie functioneren om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Daarvan zijn de zes overtuigd. Wijsman voert het woord namens de initiatiefnemers: “Op vrijdag 17 december om 20:00 uur gaan drie lokaal bekende dj’s het glazen huis in. Zij worden het gezicht van onze actie en gaan vanuit het glazen huis radio- en internetuitzendingen verzorgen. Wij maken in oktober bekend wie deze dj’s zijn.”

In de maanden voorafgaand aan deze actie gaat het Glazen Huis Teylingen flink aan de weg timmeren. Het doel is om zoveel mogelijk mensen, verenigingen en bedrijven te enthousiasmeren om sponsoractiviteiten op te zetten. Wijsman: “Denk maar aan knutselmiddagen, sponsorlopen, popconcerten of fietsmarathons. We hopen dat we per inwoner van Teylingen één euro kunnen inzamelen. Dat is dus ruim 35.000 euro.”
De gemeente Teylingen is enthousiast over het initiatief. Binnenkort gaan de zes met de gemeente, brandweer en politie om de tafel zitten om te bepalen waar in Teylingen het Glazen Huis zal komen en welke voorzorgsmaatregelen genomen dienen te worden. Maar of dat glazen huis nu in Voorhout, Warmond of Sassenheim komt, zou niet moeten uitmaken, zo vinden de zes. “Waar het glazen huis ook komt, het is een evenement voor heel Teylingen. We hopen dat in ieder dorp activiteiten worden opgezet.”
Om meer informatie te krijgen of ideeën voor activiteiten aan te melden kan contact worden opgenomen met de initiatiefnemers: info@glazenhuisteylingen.nl. Vanaf 11 september is ook de website in de lucht: www.glazenhuisteylingen.nl.