Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Glazen huis Teylingen tegen de stille ramp

TEYLINGEN – Het glazen huis vindt dit jaar ook in de Bollenstreek plaats. Zes Voorhouters hebben het initiatief opgepikt om drie dj’s een weekend lang in een glazen huis te zetten om zo geld in te zamelen voor kinderen uit Afrika die geconfronteerd worden met aids en aidsgerelateerde problematieken. Doel is om in ieder geval 35.000 euro in te zamelen; dit geld gaat naar het landelijke 3FM Serious Request glazen huis, dat ook plaatsvindt in december.

Door Joep Derksen

Anton Wijsman en Mark Klein zijn fervente klanten van De Toog en apart van elkaar hadden ze het idee voor een glazen huis in Teylingen ontwikkelt. Ze spraken hier met elkaar over en besloten dit idee gezamenlijk op te pakken. Enkele van hun vrienden, John Koomen, Wendy van Wendel de Joode, Rob van der Perk en Sander de Vlieger waren eveneens enthousiast en besloten mee te helpen. Samen zetten ze op vrijdag 10 september bij het Warmondse notariskantoor Kees Haverkamp een stichting op om de voorbereiding en afronding van het glazen huis Teylingen in goede banen te leiden.

In het weekend van 17, 18 en 19 december is het glazen huis operationeel. Drie lokaal bekende dj’s worden al die tijd opgesloten en mogen dan niets eten. Ze verzorgen die vrijdagavond, zaterdag en zondag de radio- en internetuitzendingen. De bedoeling is, dat dan mensen in ruil voor een donatie plaatjes gaan aanvragen. Het project “glazen huis Teylingen” begint echter al veel eerder, informeert Wijsman: “Wij gaan de komende weken en maanden de mensen enthousiasmeren om activiteiten op te zetten, waarbij de opbrengst naar het glazen huis Teylingen gaat. Die activiteiten kunnen van alles zijn: wandelmarathons, muzikale optredens, sponsorlopen of kaartmiddagen.” Het ingezamelde bedrag kan dan in een bus van het glazen huis gestopt worden. De volledige opbrengst doneert de stichting Glazen Huis Teylingen weer aan het 3FM Serious Request glazen huis.”

De locatie van het glazen huis wordt de komende week, in overleg met gemeente, politie en brandweer, bekeken. Maar het mag niet uitmaken waar het glazen huis komt te staan, of het nu in Warmond, Sassenheim of Voorhout is, zo vinden de initiatiefnemers. “Dit is een Teylings initiatief en we hopen dat alle inwoners van Teylingen zich gaan inzetten voor de stille ramp die zich in Afrika ontvouwt. Miljoenen kinderen verliezen hun ouders aan aids en zijn daar volledig op zichzelf aangewezen. Wij willen wat voor hen doen en hopen dat we per inwoner van Teylingen een euro kunnen inzamelen.” Met een inwoneraantal van ruim 35.000 mensen, zou dat een heel mooi bedrag kunnen worden.
Inwoners en verenigingen kunnen hun sponsoractiviteit aanmelden via: info@glazenhuisteylingen.nl. Vanaf 11 september is ook de website www.glazenhuisteylingen in de lucht.