Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Parkeerproblematieken lopen de spuigaten uit

Voorhout – De parkeerproblematieken op sportpark Elsgeest loopt de spuigaten uit. Iedere zaterdag is het raak; lange rijen files, een chronisch gebrek aan parkeerplaatsen en automobilisten die elkaar de huid vol schelden omdat ze de ander niet voor willen laten gaan. Paul Jochemsz, bestuurslid van Foreholte laat weten dat er op korte termijn maatregelen genomen moeten worden.

Door Joep Derksen

Zo’n vier jaar geleden zijn er al aanpassingen uitgevoerd om de parkeerproblematiek tegen te gaan. De aan- en afrijdroute werd aangepakt en een deel van de ijsbaan werd omgeturnd in parkeerplaatsen. Jochemsz: “We waren ervan overtuigd dat deze acties voorlopig voldoende zouden zijn, maar dat duurde maar een paar jaar. Door het groeien van de verenigingen is er een onhoudbare situatie qua verkeersveiligheid en sociale veiligheid ontstaan. Mensen krijgen heel gemakkelijk ruzie met elkaar. De sportverenigingen doen er alles aan om de parkeeroverlast te voorkomen. We vragen de sporters om zich niet op het sportpark te verzamelen wanneer ze uitspelen, maar om dit op het parkeerterrein voor het bestuurscentrum te doen. We roepen de leden via onze websites en middels andere uitingen op om op de fiets te komen. Zo trachten we om zo min mogelijk auto’s op het sportterrein te krijgen.”

Een mogelijke oplossing voor de parkeerproblematiek is de ontwikkeling van het project Park Overbosch. Daar staat een ontsluitingsweg gepland, die ook door de bezoekers van het sportpark gebruikt zou kunnen worden. De realisatie van Park Overbosch zal echter zeker nog twee jaar op zich laten wachten en dat is te lang, zo oordeelt Jochemsz. “Deze ontsluitingssituatie gaat steeds lastiger worden. Het is op de piekmomenten gewoon te vol en dat geeft een extra belasting op de aan- en afvoerroute. Mensen gaan parkeren in de berm en dat versmalt de weg, waardoor het in- en uitrijden lastig wordt. Het gevolg is dat mensen met hete hoofden tegenover elkaar komen te staan.”

Lapmiddel

Binnenkort zullen er gesprekken plaatsvinden met wethouder John Stuurman (D66): deze parkeerproblematiek is dan een van de gespreksonderwerpen. Mogelijk wordt dan ook geopperd om te kijken naar de ijsbaan als parkeerplaatsgelegenheid, totdat Park Overbosch is opgeleverd. Jochemsz: dit blijft een lapmiddel, net als het inzetten van verkeersregelaars, maar er moet toch wat gebeuren.”
Desgevraagd laat een woordvoerder van de gemeente Teylingen weten: “Het is bij de gemeente bekend dat er op piekmomenten een capaciteitstekort is. Door middel van nieuwe belijning (half juli 2010) zijn er twintig extra parkeerplaatsen bijgekomen. In 2005 is er een deel van de ijsbaan ingeleverd t.b.v. extra parkeerplaatsen. Een belangrijk punt is ook dat mensen uit Teylingen zelf met de fiets komen. Er zijn op dit moment geen nieuwe plannen om de capaciteit uit te breiden.”