Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Bomen over zestig piek

LISSE – Negen politici vergaderden dertien minuten over een bedrag van 60 euro. Dit hoogtepunt in de Lissese politiek kon aanschouwd worden tijdens het presidium van maandag 30 augustus.

Presidiumlid Willem Loos (VVD) was er niet zeker van of zijn fractie 60 euro van het fractiebudget mocht besteden aan een jaarlijkse bijdrage voor een regionaal VVD-fractieoverleg. Hij had hierover gesproken met de griffier, maar die kon de oud-fractievoorzitter en huidig gemeenteraadslid ook geen duidelijkheid geven. Loos wilde geen misverstand laten bestaan over welk bedrag dan ook, dus dat was de reden dat hij deze 60 euro ter sprake bracht, zo liet hij weten.
Er werd besproken of dit regionale VVD-fractieoverleg een partij-initiatief of een fractie-initiatief was. Het betrof een fractie-initiatief, zo liet Loos weten. Dan zou het bedrag wel gebruikt mogen worden, opperde presidiumlid Cees Verburg (D66). Zijn collega Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) had toch bedenkingen: ‘Als wij allemaal mensen gaan uitnodigen onder het mom van onderlinge saamhorigheid, dan kunnen wij daar ook geld voor vrijmaken.’ Burgemeester Corrie Langelaar suste: ‘Je mag niet de kosten van het gezamenlijk eten van je fractiebudget halen.’ Het was duidelijk: de VVD mag in het kader van het regionale fractieoverleg toch zestig euro uit het eigen fractiebudget besteden.