Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 september 2010

Handtekeningenactie gaat door

TEYLINGEN – Het nieuws over het collegestandpunt om geen permanente koopzondagen in te voeren in Sassenheim en Voorhout, wordt nog niet enthousiast ontvangen door de leden van het Comite KoopZondag NEE! Woordvoerder Jeroen Schulte is nog lang niet gerustgesteld. Hij vreest de opstelling van de VVD en D66, die gezamenlijk een meerderheid in de gemeenteraad hebben en dus het college kunnen opdragen om de koopzondagen alsnog uit te voeren.

“Er is helaas nog steeds een meerderheid van de gemeenteraad tegen dit voorstel. De VVD en D66 zijn altijd verklaard voorstander van de verruiming geweest. De raad kan dus in oktober alsnog besluiten om het voorstel van het college en de uitkomst van die enquete naast zich neer te leggen. Zolang deze twee partijen zich niet openlijk tegen het voorstel keren, gaan we door met de handtekeningenactie.”
Donderdag 16 september werden 6.000 pamfletten huis-aan-huis verspreid met de oproep om deze pamfletten te ondertekenen en in te leveren op de Voorhoutse kermisbraderie van zaterdag 18 september. Doel van deze actie is om de huidige 1.250 handtekeningen te verdubbelen naar minimaal 2.500 tegenstanders van de permanente koopzondag. De actiegroep hoopt hiermee de VVD en D66 van gedachten te laten veranderen. De fractievoorzitters van de beide partijen, Marlies Volten (VVD) en Rose-Marie Keijzer (D66) waren voor het ter perse gaan van deze krant niet bereikbaar voor commentaar.