Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 september 2010

Konijnknuffelen op Elsgeest

VOORHOUT – Het veertigjarig bestaan van Volkstuinvereniging Elsgeest werd zaterdag 21 augustus in volle glorie gevierd. Ruim duizend mensen bezochten de volkstuintjes, waar een keur aan activiteiten plaatsvond. ‘Bijen zijn een onmisbare schakel in het tuingebeuren’.

Van jong tot oud genoot met volle teugen. Welke peuter, kleuter en kind wil niet knuffelen met konijnen of cavia’s? Deze beesten werden dan ook extreem verwend en zullen de dagen erna wellicht hebben moeten lijden aan knuffelafkickverschijnselen. Ook het schminken en de ballonnenwedstrijd bracht de lach op vele jonge gezichtjes.

De iets oudere bezoekers keken vol verwondering naar en lieten zich informeren door originele ambachtslieden. Hoe vaak is het mogelijk een imker of een houtdraaier aan het werk te zien? Maar ook een bloemschikster en schilderes toonden hun kwaliteiten. Uiteraard waren veel vers geplukte groenten en fruitheerlijkheden voor een prikkie te koop. De kinderkookclub leerde de aanwezigen de geheimen van het biologisch koken en de imker wees er op dat courgettes, appels en peren niet zonder de bijenbestuiving kunnen bestaan. ‘Bijen zijn een onmisbare schakel in het tuingebeuren’, zo liet imker Aad Wolvers gepassioneerd weten.

Drie bestuursleden van de Volkstuinvereniging Elsgeest zaten genietend naast elkaar. Piet Welboren liet weten: “We hebben al tientallen inschrijfformulieren ontvangen van mensen die ook een volkstuintje willen hebben. Ook via internet krijgen we veel aanvragen. Dat heeft ertoe geleid dat we nu een wachtlijst hebben. Dat is ook logisch, want het is heerlijk om een volkstuin te hebben. Een tuin is namelijk heel gemakkelijk: je maakt ‘m in het voorjaar planklaar en daarna houd je alleen de schoffel er nog bij.”
Aan het eind van de dag werden de vijftien winnaars bekend gemaakt van de mooiste tuinen die Elsgeest dit jaar rijk is. De plaatsen 1 tot en met 3 werden bezet door, respectievelijk, Bert Heemskerk, Peter Vlaar en Anton van Hensbergen. De Publieksprijs 2010 werd in de wacht gesleept door Henk Bierman. Voor meer informatie: www.elsgeest.nl.