Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 september 2010

“Voorstander samenwerking met de Bollen-5”

TEYLINGEN – Het college van burgemeester en wethouders reageerde op de opmerkingen van de fractievoorzitters. Wethouder Kees van Velzen (CDA) liet weten te willen onderzoeken of het voetveer de Heere Schouten kan worden vervangen voor een veerpont die weinig onderhoud nodig heeft. Hij pleitte ervoor dat de gemeente een halve fte mag inzetten om recreatieprojecten uit te gaan voeren. “Er liggen heel wat projecten die veel vertraging hebben opgelopen. We hebben 220.000 euro subsidie gekregen en die kunnen we niet gebruiken omdat we projecten niet kunnen uitvoeren.”

Van Velzen pleitte ervoor om het zeilevenement niet weg te bezuinigen. “We hebben in het verleden de toezegging gedaan om dit samen met Hoogheemraadschap Holland Rijnland en de Provincie Zuid Holland op te zetten. Zo kunnen we de Kagerplassen in beeld brengen. Het is veel geld, maar er ligt hier een toezegging richting deze instanties. Als je die intrekt, kom je als gemeente niet al te betrouwbaar over.”

Wethouder Leo van der Zon (VVD) concludeerde dat de politieke partijen in meerderheid de kadernota ondersteunen. “We hebben wel degelijk met de mensen gecommuniceerd en alle betrokkenen zijn van onze plannen op de hoogte gebracht. Verder zijn we geen voorstander van de OZB-verhoging, omdat al veel lasten verhoogd zijn.”
Burgemeester Schelberg liet weten dat hij de komende jaren een groot voorstander is van samenwerking met de “Bollen-5”; de vijf Bollenstreekgemeenten (Teylingen, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout). “Hierdoor krijgen we meer efficiency intern en voor de regio als geheel.” De kosten voor ambtenaren moeten met 5% omlaag. De burgemeester liet hierover weten: “Onze medewerkers doen hun stinkende best om de zaken voor elkaar te krijgen. Zoals Teylingen erbij staat, is hier een bewijs van. We gaan het anders doen; niet alleen om financiële redenen, maar ook omdat de tijd daarom vraagt. We worden een kleinere organisatie en veel medewerkers staan te trappelen om te zien hoe we het straks gaan doen. We doen het niet met gedwongen ontslagen of een harde vacaturestop.”