Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 oktober 2010

“Samen is onze kracht”

Johan van der Plas is samen met Marc Janssen met ingang van het schooljaar 2010-2011 benoemd tot bestuurder van het Northgo College. De Raad van Toezicht van het Northgo College heeft Van der Plas aangewezen als voorzitter van het bestuur en Janssen is plaatsvervangend rector/bestuurder. Samen met Anita Hollenkamp blijven zij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de school. Om de teamgeest van het nieuwe bestuur aan te geven, staat Van der Plas erop dat Janssen en hij samen op de foto staan en vertellen over hun plannen.

“Wij hebben een managementlaag verwijderd en zijn met ons tweeën het bevoegd gezag. De periode na het wegvallen van de rector Lieneke Jongeling is een lang proces geweest. We hebben gebrainstormd met ouders, leerlingen en personeel en we gaan voor een school waar vruchtbaar samenwerken de norm is. De school wordt gemaakt door de docenten en het model van samenwerken tussen Marc en mij willen we laten terugkomen in de school. We gaan meer teams vormen, waarbij de sterke eigenschappen van de individuele docenten beter benut worden. De een praat goed met de leerlingen, een ander kan prima toetsen maken en een derde is sterk in de lange termijn visie. Door het verstrekken van meer bevoegdheden en zeggenschap willen we deze krachten bundelen.”
Dat betekent dat meer werk op het bordje van de docenten komt. “Als je meer bij de docenten neerlegt, kun je met minder management toe. We hebben van tevoren een inschatting gemaakt, dat de kwaliteiten bij de docenten aanwezig zijn. Wel worden ze beter opgeleid om hen het opzetten van een onderwijslijn bij te brengen. Samen is onze kracht.”