Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2010

Gedicht aan gemeentehuis

LISSE – Nog voor Koning Winter in alle hevigheid rondwaart, is het eerste Bollenpoëzieproject voltooid. Aan de zijkant van het gemeentehuis, ter hoogte van de Lindelaan, komt een levensgroot kunstwerk ter ere van Jacob Lutkeman te hangen.

Kunstenares Marie-Claire Witjens presenteerde haar meest recente ontwerp tijdens de vergadering van de commissie Kunstaankopen op maandag 20 september. ‘Ik maak gebruik van eersteklas Belgisch hardsteen; dat gaat honderden jaren mee. Het werk is antraciet van kleur en de letters worden gelakt.’ De tekst van het gedicht luidt: ‘Gy zyt, gelyk de tulp in ’t lieflijk lenteweêr, Der oogen lust, maar ook, gelyk de tulp, niets meer.’
De doorsnee van het kunstwerk is 1.30 meter en het wordt centraal aan de muur van het gemeentehuis verankerd. De commissieleden waren enthousiast, temeer daar het kunstwerk vanwege een gebrek aan bomen en struiken op die locatie goed te zien zal zijn. Binnen een week geeft het college officieel opdracht om het kunstwerk te maken, zo liet wethouder Adri de Roon (D66) weten.