Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2010

Ter Bekenaren praten mee over kunstwerk

LISSE – Twee buurtbewoners van buurtschap Ter Beek praten de komende maanden mee over het type kunstwerk dat in deze wijk kan komen en op welke plek. Maandag 20 september werden Marjan Rienja en Marianne Bergman door de leden van de commissie Kunstaankopen geïnformeerd over de gang van zaken.

De commissievoorzitter Hans van Leeuwen liet de beiden weten: ‘We vinden het belangrijk om de bewoners in een heel vroeg stadium te betrekken bij het besluit om tot een bepaald kunstwerk te komen. In de beginfase heeft u een zeer belangrijke rol, met name over de locatie waar het kunstwerk komt. Dat wordt in feite uw beslissing. We willen graat met u door de wijk fietsen om samen een plek te vinden.’

Voor een geschikte locatie worden verschillende zaken bekeken: komen hier veel kinderen langs, worden er honden uitgelaten, is er water in de buurt en welke architectuur staat er in de buurt. Vervolgens bepaald de commissie de opdrachtomschrijving voor het kunstwerk en ook hier hebben de beide buurtbewoners een belangrijke stem. Op het moment hebben al 85 kunstenaars contact opgenomen met de commissie om aan te geven dat zij graag een kunstwerk voor Ter Beek willen creëren. Alle voorstellen worden kritisch bekeken, zo informeerde Van Leeuwen: ‘We zoeken niet alleen een kunstenaar, maar ook een uitvoerder. Daarnaast willen we geen Wehkampproducten hebben; het kunstwerk moet uniek zijn voor die uitgekozen plek.
Binnenkort bezoeken de leden van de commissie Kunstaankopen de wijk Ter Beek om een geschikte locatie voor het te realiseren kunstwerk te vinden.