Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2010

Twee moeders en een vader

NOORDWIJK – Karin van Varik leerde haar grote liefde Leonie in 1999 kennen en ze trouwden zeven jaar later. In 2009 werd hun zoon Koen geboren: een fantastische jongen die het leven van Karin en Leonie compleet heeft gemaakt. Leonie is de biologische moeder en de vader van Koen is Jos, de broer van Karin.

“Ik had nooit moedergevoelens, maar nu voel ik me wel een moeder voor mijn zoon Koen”, vertelt Van Varik. “Leonie en ik hadden altijd al een kinderwens, maar ik zou zelf nooit een kind op de wereld willen zetten. We zouden eerst voor een anonieme donor gaan en hadden alle mensen uit onze omgeving hierover verteld. Op het moment dat we mijn broer hierover informeerden, vertelde hij dat hij ‘ja’ gezegd zou hebben als we hem hadden gevraagd om donor te zijn.”

“Op dat moment gingen de raderen draaien. Ik vond het geweldig, al wilde Leonie daar over nadenken. Je weet toch niet wat voor vadergevoelens dit teweeg brengt en je gaat een extra verbintenis aan met iemand. Jos wordt dan namelijk op en top Koen’s vader. Hij is namelijk de donor en dus is Koen ook echt zijn kind. Later noemt Koen ons Leonie en mij zijn moeder en noemt hij Jos zijn vader.”

Van Varik: “Mijn broer is de donor en dat voelt heel natuurlijk. Koen is een echte Van Varik; als je naar hem kijkt, zie je jezelf. Jos is de biologische vader; wij voeden Koen op, maar Jos heeft hier ook inspraak in.”