Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2010

Wel kissen op gehandicaptenparkeerzone

NOORDWIJKERHOUT – De Kiss en Ride zone wordt veranderd in een parkeerzone voor gehandicapten. Hierdoor kunnen de Connexxionbusjes die de kinderen met een beperking na schooltijd opwachten gerust en zonder angst voor een bekeuring op deze locatie wachten. De ouders van de overige kinderen kunnen deze parkeerplaatsen nog altijd gebruiken om hun kinderen af te zetten of op te halen (kiss) en direct weg te rijden (ride), aldus burgemeester Gerrit Goedhart.

Hij reageert hiermee na de polemiek die enkele weken geleden ontstaan is over het gebruik van de kiss en ride zone. Goedhart: “We zijn als college er mee bezig om een gehandicaptenparkeerplaatszone te realiseren. In aanloop naar de totstandkoming van dit besluit gaan we hier ook handhavend op dezelfde wijze mee om.”

Het lijkt er dus op dat de gehandicaptenbusjes niet bekeurd worden als ze de kinderen met een beperking opwachten. Dat gebeurt wel met de overige ouders die langer dan enkele ogenblikken op de bewuste plekken staan. Goedhart ontkent dit: “De BOA's bepalen zelf naar bevind van zaken wie zij wanneer bekeuren. Het is niet zo dat mensen meteen een bekeuring krijgen. Wel houden de BOA's er bij de handhaving rekening mee dat een gehandicaptenparkeerplaats in voorbereiding is.”