Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 oktober 2010

Winnaar biedboek Sportlaan binnenkort bekend

LISSE – Eind oktober verloopt de deadline voor het inschrijven op het biedboek ‘Sportlaan’. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) lichtte dinsdag 12 oktober een tipje van de sluier op waar het gaat om zijn hoop en verwachtingen over de uitkomsten.

‘We zijn supernieuwsgierig naar de aangepaste plannen van hopelijk vier aanbieders die ook in de eerste ronde een bod deden. In die eerste ronde voldeed geen van de bieders aan de minimale eisen van prijs en kwaliteit. We hebben hoge verwachtingen van de nieuwe biedingen, want de gemeente heeft ook haar eisenpakket iets gewijzigd’, aldus de wethouder. In plaats van een maximum aantal van 300 woningen, is er in de tweede ronde ruimte voor het bouwen van 350 woningen; op die manier is er een grotere ‘verdienfactor’ voor de ondernemingen.

Brekelmans vult aan: ‘Als de winnaar bekend is, gaat bij mij de vlag uit. De Sportlaan is het grootste bouwprogramma dat wij hebben; het gaat hier onder meer om een nieuw zwembad, sporthal, school en openbare ruimte. De bedrijven die inschrijven op het biedboek geven hun visie op het stedenbouwkundig aspect, stijl, ontsluiting, de locatie van het sportveld en of en hoeveel woningen/villa’s/flats er aan de Ringvaart komen. Overigens willen we geen 500 woningen in dat gebied; dan krijg je torenflats en die wil je niet in Lisse. Zeker is wel dat er in het plan 120 sociale woningen voor de Van Speykflats moeten worden gerealiseerd. Dertig sociale woningen worden elders in Lisse gerealiseerd.’
Het hele project zal nog (vele) jaren duren. Tweeënhalf jaar na de start van het project wordt de sporthal opgeleverd. De realisatie van het gehele Sportlaanproject is echter pas op z’n vroegst in 2018.