Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2010

Twintig toekomstige trouwlocaties

LISSE – Het aantal trouwlocaties wordt drastisch uitgebreid. Naast de huidige plekken als het gemeentehuis, Museum De Zwarte Tulp, Dever en Kasteel Keukenhof, kunnen bedrijven, organisaties en horeca-ondernemers hun pand aanmelden als trouwlocatie. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) maakte dit nieuws dinsdag 28 september bekend.

De gemeente neemt dit initiatief nadat Hotel Restaurant & Eventcentre De Nachtegaal een aanvraag had ingediend om als ‘huis der gemeente’ te kunnen dienen, zodat daar huwelijken en partnerschappen voltrokken kunnen worden. Het college neigde ernaar om met dit verzoek akkoord te gaan, maar kwam hiermee voor het probleem te staan dat zo’n besluit een precedent schept voor andere horecagelegenheden. De oplossing is gevonden om alle horeca-ondernemers, maar ook verenigingen en gemeentelijke accommodaties (’t Poelhuys, De Greef en het nog te bouwen ‘Floralistheater’) uit te nodigen zich aan te melden als huis der gemeente.

Van Zelst: ‘We gaan over tot een eenmalige toewijzing van de vergunningen, dus we zouden over enige tijd zomaar twintig trouwlocaties binnen onze gemeente kunnen hebben. We moeten nog uitzoeken of we de hele gemeente als trouwlocatie kunnen aanwijzen.’ De huwelijkslocaties moeten aan een aantal wettelijke eisen voldoen: het moet een gebouw zijn, het pand moet tijdens de voltrekking voor iedereen toegankelijk zijn en de openbaarheid moet worden gewaarborgd. Eveneens dient er voldoende parkeergelegenheid te zijn en moet het pand (brand)veilig zijn.

De gemeente houdt de vinger aan de pols, zo laat Van Zelst weten: ‘Als een trouwlocatie een jaar lang niet gebruikt wordt, kunnen we de vergunning intrekken.'