Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 november 2010

“R U ready 2 rrrrumble?!”

NOORDWIJKERHOUT – Felle boksstoten, keiharde karatetrappen en niersplijtende kneekicks zorgden ervoor dat ruim vijfhonderd jongvolwassenen een heerlijke avond hadden. Van Amsterdam tot Den Haag waren de bezoekers gekomen om getuige te zijn van de tweede editie van het Bari Gym Kickboks Gala. Onder het geluid van opzwepende muziek liepen de deelnemers een voor een de ‘catwalk’ af, met het vaste voornemen om de kickboksconcurrent zo snel mogelijk tegen het canvas aan te meppen.

Door Joep Derksen

Dat was dan ook precies wat het publiek wilde. De tribunes in De Schelft waren afgeladen vol, evenals de beste tweehonderd plaatsen; aan tafeltjes rondom de kickboksring. Terwijl het zweet, speeksel en, af en toe, het bloed door de lucht vloog, genoot een deel van deze fans van een broodje hamburger of een patatje oorlog.
Het moet gezegd; de avond was goed opgezet en het publiek dat grotendeels bestond uit laat-tieners en begintwintigers kreeg precies waar ze op gehoopt hadden. De avond begon met een schijngevecht tussen twee bevallige jongedames; het was de ideale toonzetting voor de rest van de avond. In drie rondes van anderhalf tot drie minuten, afhankelijk van de vechtklasse, gaven de kickboksers alles wat ze in hun lijven hadden. Tijdens het vechten klonk de animerende muziek; van heftige beats tot Marokkaanse klassiekers. De goede toehoorder kon zelfs genieten van de filmmuziek uit Rocky I; de organisatoren hadden een goed gevoel voor humor. “R U ready 2 rrrrumble?!”