Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 november 2010

Vrolijk fluitende vogeltjes


NOORDWIJK – Kanaries, zilverbekjes, Japanse meeuwtjes: deze en honderden andere vogeltjes waren aanwezig bij de 57ste vogelshow van Vogellust. Vele vrolijke fluitertjes verwisselden van eigenaar tijdens de tentoonstelling die twee dagen duurde en vrijdag 5 november voor de achtste keer door burgemeester Harry Groen werd geopend.

Groen complimenteerde de vogelliefhebbers voor hun passie en zorg voor de kwinkeliertjes. Ieder vogeltje werd gedurende het weekend beoordeeld op kleur, formaat, de vorm van de snaveltjes, de stand van de pootjes en de wijze waarop ze op hun stokje zaten. Uiteindelijk eindigden drie vogels bovenaan met het maximaal aantal punten dat in Nederland te halen is: 93 punten. Er kan er echter maar één de winnaar zijn en bestuurslid Piet Barnhoorn vertelt dat dit via loting gebeurde. “De drie vogeltjes waren eigendom van twee mensen: René Verweij versloeg met zijn St. Helenafazantje net het zwartkopgoldamedine van Peter Koelewijn.”

Jan en Henriëtte van Schie keken een tijdje rond tussen de 268 tentoongestelde vogeltjes en gingen met een achttal exemplaren tevreden naar huis terug. “Vogels zijn leuk om te hebben; ze brengen gezelligheid buiten het huis en in de wintermaanden ook binnen.” Nadat Barnhoorn de vogels had afgerekend, beantwoordt hij de vraag hoe de vereniging naar de toekomst kijkt. “Met onze vereniging gaat het goed, maar eigenlijk zijn we een uitstervend ras. Je ziet alleen maar grijze koppen, geen jeugd van 14 of 15 jaar; dat is helaas de landelijke trend.”