Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2010

“Steenvoordes een van oudste families van Noordwijk”

NOORDWIJK – Het boek “Steenvoorde” van Harrie Salman en Henk Steenvoorde werd zaterdag 13 november gepresenteerd aan meer dan 40 leden van de families Steenvoorde(n). “Steenvoorde” staat vol aangename anekdotes over de Middeleeuwse Steenvoorde-leden, zo laat Salman weten. “Het is een kleine adelsfamilie, met hier en daar wat landadelstreken, zoals onwettige kinderen.”

Door Joep Derksen

Het basisonderzoek voor dit boek ontstond al in 1971 door Henk Steenvoorde. Nadat het twee decennia stil lag, kwamen Salman en Steenvoorde met elkaar in contact en besloten ze de door hen opgezochte informatie met elkaar te bundelen. Het resultaat leidde tot prachtige historische wetenswaardigheden: “In 1525 kwam er voor het eerst in Noordwijkerhout een Steenvoorde wonen en datzelfde gold voor Noordwijk in 1555. Hiermee zijn de Steenvoordes een van de oudste families in Noordwijk, na de families Van der Plas, Van Schie en Warmenhoven. Vanuit Noordwijk is de familie Steenvoorde verspreid over heel Nederland, aldus Steenvoorde en Salman.
Van het boek werd het eerste exemplaar geschonken aan Anton Kors, voorzitter van het Genootschap ‘Oud Noordwijk’. Het boek “Steenvoorde”, met 96 pagina’s, is voor 15 euro te koop bij boekhandel Van der Meer in Noordwijk.