Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2010

Teylingen verliest Panorama Tulipland

TEYLINGEN / LISSE – ‘We kijken in eerste instantie naar Lisse waar het gaat om de toekomstige locatie voor Panorama Tulipland’. Deze opmerkelijke verandering in standpunt deelde mede-eigenaar Herman van Amsterdam mee op de avond dat de vrijwilligersprijzen van Teylingen werden uitgereikt. Tot voor kort was het Panorama Tulipland-bestuur in overleg met de gemeente Teylingen om de panorama’s van Leo van den Ende (de bloembollenstreek) en Simon Balyon (de blauwe tram) te verplaatsen naar een nieuw museumpand nabij de ruïne van Teylingen. Dit pad is nu verlaten, zo maakt Van Amsterdam duidelijk.
Hij prees de opstelling van de gemeente Lisse en hekelde de visie van het college van Teylingen: ‘Hoogbouw rondom het panorama en de ruïne is voor Teylingen niet mogelijk. De manier waarop hun visie is, zorgt ervoor dat het boek Teylingen over en sluiten is. Lisse denkt mee en blijft belangstelling in Panorama Tulipland houden.’ Wethouder Karin Lambrechts (VVD) was nog niet op de hoogte van de gewijzigde voorkeur voor Panorama Tulipland. Haar eerste reactie was: ‘Voor Teylingen is dit een enorm verlies, maar ik hoop dat Panorama Tulipland in de Duin- en Bollenstreek blijft. Ik heb liever dat de mensen het kunnen bekijken, dan dat de doeken in kratten worden opgeslagen.’